Aplikasyon Krokisi Nedir, Nereden Alınır?
Aplikasyon krokisi nedir? Aplikasyon Krokisi yer belirleme işlemlerinde Sivas Lihkab bürosu tarafından da profesyonelce oluşturulan krokiye denilmektedir. Gayrimenkulün mevcut halini göstermesi açısından yasal olarak hazırlanması gereken bu krokiyi yetkili bürolardan temin etmeniz gerekir.

Aplikasyon Krokisi Nedir?
Aplikasyon krokisi basit tanımı itibariyle bir gayrimenkulün mevcut durumdaki halini ifade eden ve uydu koordinatlarına göre ince ölçümler ile haritada yerini göstermiş olan bina hakkında gerekli incelemelerin yapılabilmesini ve elektronik ortama işlenmesini içeren belgedir. Böylece hangi alanda ne türden bir gayrimenkul yapısı olduğu kısa sürelerde net şekilde öğrenilmektedir.
Ayrıca aplikasyon işlemi esnasında projenin ya da arazinin bir modelinin de belge üzerinde bulunması gerekmektedir. Bu şekilde de paftası ya da parseli belli olan bina için köşe kazıkları sınırları işaretlemesi ile ölçüm yapılabilmektedir. Kişilerin talepleri ile işleme alınabilen aplikasyon krokisi profesyonel şekilde Sivas Lihkab bürosu tarafından hazırlanabilmektedir.
Aplikasyon krokisinin bir diğer ismi de röperli evrak olarak geçmektedir. Söz konusu belge ile gayrimenkulün yerinde tecavüzlü alanın olup olmadığı, ada parselinin üzerinde nelerin olup olmadığı gibi konuları öğrenmek mümkün olmaktadır. Aynı zamanda bina sınırının net olarak belirlenmesi amacıyla da bu krokinin kullanımı olanaklıdır. Arazinin bulunduğu bölgenin belediyesi düzenlenmiş olan aplikasyon krokisini temel alarak bölgeyi sonrasında kolayca tanımlayabilir.
Aplikasyon Krokisi Nereden Alınır?
Aplikasyon krokisi almak için Sivas Lihkab bürosunu tercih edebilirsiniz. İlgili yasalar çerçevesinde bu belgenin hazırlanmasında Lihkab büroları görevlendirilmiştir. Başvuru işlemi oldukça kolay olup tapu fotokopisi ile başvuru yapılmaktadır. En önemli nokta başvuru yaptığınız büronun mutlaka lisans sahibi olmasıdır. Lisansı olmayan büroya yapacağınız başvuru sonucunda hazırlanacak olan kroki geçerli olmayacaktır.
Aplikasyon krokisi için gerekli olan belgeler şu şekildedir;
• Gayrimenkule ait tapu senedi ve tapu senedine onaylı nüsha.
• Taşınmaz mala sahip bulunan kişinin kimliği ya da vekaleti
• Taşınmaz malın sahibi olan kişinin gelememesi halinde mahkeme tarafından belirlenen vasi ya da kayyımın kimlik örneği ve kimliği ile işlem yapılabilir
• Gayrimenkul sahibinin vefatı halinde ise yasal mirasçısı tarafından gerekli işlemler yapılmaktadır.
Başvurular sonrasında kişiye belge verileceği gibi TAKBİS üzerinden kontrol etmek de mümkündür.
Yorum Yap